Powergrid Box Cover

SM i Power Grid

Första öppna svenska mästerskapet i Power Grid!

Elektrifiering av samhället blir en större och större del av den allmänna debatten. För hundra år sedan hade el för hushållen bara producerats och levererats i stor skala under något årtionde och var hett eftertraktat för den som ville vara med i den nya tiden. Det är här du (och dina motspelare) kommer in i bilden! Som entreprenör och investerare ser du möjligheterna i elbranschen och nu det gäller att smida medan järnet är varmt!

Inget här i världen är gratis och så är det absolut även i Power Grid! För att kunna producera el behöver du till att börja med kraftverk. Dessa bjuds hem vid de årliga auktionerna där strikta regler är uppsatta för att motverka monopolställning på marknaden. Utvecklingen går dessutom snabbt, så det kraftverk du bjöd hem för ett par år sedan har sannolikt redan blivit omodernt och kostsamt att driva.

För att producera el räcker det dessutom inte med fabriker, det krävs ju också råvaror för att driva dem. Tillgång och efterfrågan styr råvarumarknaden med järnhand och återigen har vi de där byråkraterna som verkar ha som livsuppgift att lägga krokben på dig.

När elen väl är producerad måste den levereras och för det behövs infrastruktur. Att bygga nätverk till nya städer är dyrt, men utan elledning ingen leverans och utan leverans ingen inkomst … och ja, så har vi de där skrivbordsnissarna igen … vad menar ni med att ni redan har tillräckligt många leverantörer av el till er stad?

Power Grid utmanar både ditt strategiska tänkande, din förmåga till snabba taktiska beslut och din känsla för att läsa av medspelarnas dolda agendor.

Lunds Spelfestival är stolta över att kunna bjuda in till Sveriges första öppna mästerskap i Power Grid tillsammans med vår partner Kraftringen!

Mästerskapet kommer att vid färre deltagare än 20 att spelas i en kvalomgång följt av en final. Vid fler än 20 deltagare kommer även en semi-final att spelas. Tidsgräns om 2 timmar per parti. Mästerskapet kommer att spelas under lördagen, exakt schema kommer inom kort.

Ett stort tack till Lautapelit, Power Grids skandinaviska distributör. SM i Power Grid kommer spelas på standardkartorna i Power Grid Recharged, det vill säga den version som finns i butik i dag. Så skaffa ett exemplar och börja träna!

Detta är ett arrangemang som spelas på konventsdelen av Lund 1922 (https://lund1922.se/konvent/).
Anmälan till detta arrangemang sker på spelfestival.dmfonline.se.
Inträde till Lund 1922 alternativt Lunds Spelfestival köper du en enklast här : https://lund1922.se/kampanj

Tider:

  • Kval : Lördag 10-13
  • Final : Lördag 15-17