Rollspel på scen – Anders Jansson

Komikern och spelnörden Anders Jansson leder det nyskrivna, lundabaserade Call of Cthulhu Sverige-äventyret Räddaren i Nöden live inför publik.

I rollen som Anders modiga utredare kommer vi få se:

Susanna Dzamic: Manusförfattare, producent och programledare. En välkänd röst i många av Sveriges Radios produktioner. Senast i humor- och satirprogrammet Fredag i P1 samt i På minuten. Agerar både framför och bakom mikrofonen i olika podcasts, bl a Lund Comedy Festival Pod. Det här är första gången som Susanna spelar rollspel.

Per Welinder: Spelälskare sedan sent 70-tal. Främst strategispel, men även andra boardgames och rollspel med favoriten Dungeons & Dragons. Aktiv i studentlivet på 90-talet med spex- och nationsverksamheter. Yrkesbakgrund inom TV, reklam och kommunikation. Tidigare bl a Kommunikationschef för MFF. Född och uppvuxen i Lund, men det är först nu som vd på VisitLund som han har sitt första riktiga jobb i Lund.

Johan Wester: Komiker och samhällsentreprenör, känd från HippHipp, och flitigt anlitad moderator och grundare av idéverkstaden Skånemotor. Flerfaldig vinnare av På spåret, nybliven hedersdoktor vid Lunds Universitet. Älskar alla former av spel: frågespel, brädspel, rollspel. Har länge haft en TP-låda på toaletten och favoritspelet är Kremlin.

Tid: Fredag 26 aug, 19.00 – 21.30

Plats: Stora scenen