Panel: Spel & samhälle

Vad är spel, och varför är spel den (kanske) viktigaste frivilliga verksamheten i vårt moderna samhälle?

Denna panel hålls av Jonas “Birger” Birgersson, och enligt honom är förståelsen av kraften i vår älskade hobby något som skulle kunna hjälpa samhället med några av våra största utmaningar, eftersom spel (förutom att vara roligt) är ett fantastiskt sätt att träna på att ta bättre beslut och förstå hur andra människor tänker.

En fråga som också kommer att diskuteras är: “Vad är det som gör att Sverige så bra på spel?”. Det är ett faktum att många länder spelar mycket, men något som gör Spel-Sverige speciellt är att vi gång på gång visat att vi även skapar egna spel i världsklass.

Birger är lundason och skapat verksamheter som Framtidsfabriken (som bland annat hjälpte Volvo & Ikea med e-handel i slutet på -90 talet), Bredbandsbolaget (världen första modern bredbandsoperatör) och den första öppna marknadsplatsen för Interntjänster (genom bolaget ViaEuropa). I spelsammanhang är han känd som en av grundarna av den klassiska spelföreningen DMF (som när den gick med i Sverok 1991 var halva förbundet) och har varit ordförande i Sverok under dess första starka tillväxtperiod (från 30 föreningar till 1140 samt från 3000 medlemmar till 30 000 på fyra år).


Tid: Fredag 26 aug, 15.00 – 16.30

Plats: Stora scenen