Nu börjar snart Lund 1922!

På fredag smäller det! AF-borgen fylls med talare, författare, spelskapare, professorer, utländska gäster, poddcasters och spel! Allt i 1920-talsanda och med en inbjudan till hela Lund att vara med. Om du inte redan köpt biljett, gör det här. Du kan också köpa dagsbiljetter för 225kr i dörren. Vi öppnar freadg 14.30 och lördag 09.00.

programmet finns en rad punkter att inte missa, men för att nämna några: Jonas Birgersson pratar med forskare, politiker och experter om spels betydelse för samhället klockan 15.00. Anders Fager släpper sin nya bok Bläckfisken och den japanske sjömannen klockan 17 på fredagen i Tegnérs matsalar på bottenvåningen. Anders Jansson spelar Call of Cthulhu klockan 19.00 på scen med Hipp-hipppartnern Johan Wester, Visit Lunds VD Per Welinder och radioprofilen Susanna Dzamic. Genrepet i måndags var fantastiskt så det vill du verkligen inte missa.

På lördagen öppnar brädspelsbaren på nedre plan, där du också finner artister som Lars Krantz, Ola Larsson, Peter Svärd och Hannes Rhodin. Där finns också flera butiker, bland annat Lindorm Dice. Större butiker hittar du på övervåningen där antikvariatet Fredrik HC Books och spelbutiken Playoteket håller till. Där finns också Café 1922 med filmtema för att pausa mellan alla aktiviteterna. Du kan pröva på att göra egna brädspel, pröva att spela rollspel och kolla på en miniutställning med konst och information om 1920-talets Lund.

Bland programpunkterna på lördagen hittar du När man talar om trollen-podcasten med Tommy Kuusela och Lars Wahlström, en panel om att skriva skräck i rollspel med Michael Petersén, Gunilla Jonsson och Lynne Hardy. Svartviken berättar om hur man gör podcast, Kraftringen, Lunds energibolag berättar om hur elen kom till Lund och det blir författarpanel med Caroline Grimwalker, Gabriella Håkansson och Anders Fager. Professor Jonas Linderoth pratar om ond speldesign och professor Per Faxneld pratar om ockultism och satanism. Vetenskapsjournalisten Anna Davour pratar om Einstein och bråken kring vetenskapen i början av seklet.

På stan finns en utställning på stadsbiblioteket, filmvisning av stumfilmer på biografen Kino ihop med Fantastic Film Festival och rundvandring på gamla mentalsjukhuset St. Lars. Det blir kort sagt en späckad helg!

För den som vill ha mer traditionellt spelkonvent finns även LBS-gymnasiet ett stenkast bort, där du kan spela rollspel, brädspel och figurspel. Om du redan köpt Silverband för båda dagarna till AF-borgen gäller det också som inträde till konventsdelen. Du kan annars köpa inträde separat till konventsdelen i dörren på LBS. Priset är 150 kr för Sverok-medlem (200 kr för ej Sverok-medlem) för hela helgen. Endagsbiljett kostar 100 kr. Swish rekommenderas. Observera att dagsbiljetter för LBS respektive AF-borgen bara gäller för respektive byggnad.

Varmt välkomna alla fans av 1920-talet, av skräck, HP Lovecraft och Call of Cthulhu!