Lajv – Cthulhu vaknar

OBS: LAJVET ÄR FULLSAT

Markus Grönqvist, handoutskapare till Call of Cthulhu Sverige, välkomnar till ett levande rollspel, där du står i rummet, har på dig kläderna, plockar med pappren, löser mysteriet, är i historien.

Lajvet är baserat på H.P. Lovecrafts novell The Call of Cthulhu, och då framförallt på det andra kapitlet, The Tale of Inspector Legrasse, där flera karaktärer med olika vetskap om Cthulhumyten möts på en akademisk sammankomst. I vårt lajv bjuder författaren Frans W. Thorsson in till ett möte på AF-borgen för att reda ut vad hans bortgångne gammelfarbrors undangömda arbete om “Cthulhu” handlar om. Mötesdeltagarna, karaktärerna på lajvet, är alla baserade på karaktärer i Lovecrafts noveller The Call of Cthulhu, Dagon och The Shadow over Innsmouth, och bär på egna insikter i Cthulhumyten.

Lajvet är nybörjarvänligt, både för den som vill testa på lajv för första gången och den som är obekant med Lovecrafts historier. Det finns färdigskrivna karaktärer och rekvisita som utöver att ge inlevelse också agerar hjälpmedel för att man ska kunna berätta om sin karaktärs pusselbit av kunskap. För den obekante med Lovecraft kan lajvet vara en introduktion till hans verk och hur sammanväver med varandra, och för den bekante är det en möjlighet att få levandegöra och uppleva verken.

Tid: Lördag 27 aug, 12.00 – 16.00

Plats: Sångsalen

Praktiskt: Lajvet är fullsat.