Kutulu

Kutulu: Mardrömsmosaiken

Scenario till Kutulu

Tilda af Krook, konstnär, filantrop och diverse svenska museums välgörare i över 25 års tid, gick på söndagsmorgon bort i sitt hem i Lund. af Krook lämnar efter sig en enorm mängd föremål, antika skatter så väl som hennes egen konst.

En minnesstund för Tilda af Krook hålles på torsdag, i Kulturens samlingssal. Sörjande och allmänhet är välkomna för att ta avsked av denna i sanning helt unika person som genom sin gärning betytt så mycket för svensk kultur och framförallt för Skånes museer.”

Tilda af Krooks bortgång har skapat en viss oro i Angelicasällskapets korridorer. af Krook var känd för sina inte alltid helt lagliga utgrävningar, sin aldrig sinande upptäckarlust och en vitalitet som fick de flesta att avundsjukt önska sig hennes livsglädje. Lady Arlington-Wright i Angelicasällskapet har varit i kontakt med kuratorn Alicia Persson, och de båda har kommit fram till att något är fel med af Krooks samlingar. Den känslan förstärks när Henrik Magnusson, konservator för stora delar av af Krooks samlingar, en eftermiddag går rätt ut i trafiken och skadas allvarligt. Det är dags att koppla in experterna.

Detta är ett arrangemang som spelas på konventsdelen av Lund 1922 (https://lund1922.se/konvent/).
Anmälan till detta arrangemang sker på spelfestival.dmfonline.se.
Inträde till Lund 1922 alternativt Lunds Spelfestival köper du en enklast här : https://lund1922.se/kampanj

Antal spelare: 3-5

Författare: Åsa Roos

Tid:

  • Fredag 18-22