Artist corner

Till denna utställning har vi samlat en kader av framstående konstnärer verksamma inom rollspelshobbyn. Istället för att njuta av harmlösa stilleben och sävliga landskapsmålningar bjuds du till nya och farliga världar där det oförståerliga lurar runt hörnet.

De konstnärer som ställer ut och säljer sina verk är:

Lars Krantz är bosatt i Malmö  sedan 2006 och arbetar som illustratör, som manusskrivare och tecknare till serieböcker. Han är ett stort fan av rollspel, skräck och serier, och har sedan några år tillbaka utvecklat ett intresse för figurmåleri på hobbynivå.

Ola Larsson är Mjölby-bon som bosatte sig i Malmö och är numera en välkänd och flitigt anlitad illustratör och designer som arbetar inom animation, spel och musikindustrin. Ola kommer signera prints från hans omslag till bl a MUTANT, Götterdämmerung, Drakar och Demoner Trudvang och inte minst Call of Chutlhu Sverige och Chock. Dessutom kommer han slänga in prints från privata, hittills osedda verk och omslag från obskyra dödsmetallband.

Hannes Rhodin är skulptör och packar med en stor mängd av sina alster från sitt labb. Som många Skulptörer är han mycket svag till sinnet och har varit mottaglig för kosmisk påverkan sedan barnsben.

Peter Svärd är en ofokuserad illustratör från Magiska Malmö sedan tidigt 1669. Älskar att spela rollspel och figurspel (han arrangerar ett litet Cthulhu figurspel under spelkonventet när han inte sitter i cornern). Har gjort illustrationer till Chock och sagospelet Skräck samt några till CoC Sverige, och kommer att ha enstaka bilder och Elder Sign-pins till salu.

Joe Taylor är illustratör bosatt i Göteborg som i rollspelskretsar gjort sig känd för sina verk där han tagit klassiska lovecraft-monster och försatt dem på den moderna västkusten. Nu sitter han och jobbar med något liknande för den lundska publiken, och kommer presentera dessa under spelfestivalen.

Tid: Fredag 26 aug. 15.00 – 21.30, och lördag 27 aug, 09.00 – 18.00

Plats: Gustafsfoajén